Platjes

 

2023: Grôwt Hellemonds Diktee (17-11)

 

2023: Zevertejater Haw Ut Hellemonds 

2018: Zevertejater Haw Ut Hellemonds 

Op zaterdag 24 maart 2018 werd het jaarlijkse Zevertejater van Haw ut Hellemonds gehouden. In De Fonkel werd het een onvergetelijke avond. De uitverkochte zaal kon genieten van optredens door Zilveren Narrenkap winnaar Rob Bouwman, stadskunstenmaker Thomas Pieters, de Nutjes, Louis van de Werff, Theo van Gerwen en Tadaa.  Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Henk van Dijk.

2017: Haw Ut Hellemonds op Ons Brabant Festival

Zondag 1 oktober werd in het Jan Visser museum in Helmond het Ons Brabant Festival gehouden in de vorm van en Brabantse Mert. Onder de feestelijke klanken van Zang/Band Kolok werd de opening verricht door gedeputeerde van de provincie Hr. Swinkels van cultuurwethouder Frans Stienen. Bestuurslid Louis van de Werff van Haw Ut Helmonds gaf die dag meerdere keren Helmondse les en de dames van Wanne Kwats zorgden zowel buiten als binnen in de feesttent voor hilarische taferelen en optredens.

2016: Haw Ut Hellemonds op Dialectenfestival Lieshout

Op zondag 12 juni was het tweejaarlijks Dialectenfestival in Lieshout. Ook Haw ut Hellemonds was met een stand aanwezig. Jos Leenen en Berry Wijnen gaven Hellemondse les aan de liefhebbers van ons dialect. Zelfs de Commissaris van de Koning was geïnteresseerd.  

2016: Zevertejater Haw Ut Hellemonds 

Op zaterdag 19 maart 2016 werd in De Fonkel het jaarlijkse Zevertejater van Haw ut Hellemonds gehouden. Voor een uitverkochte zaal waren er optredens van onder andere de Nootjes, Achter de Geraniums, Maarten van de Weijer, Harold Hertogs en de Pleegirls. Afsluiter van de avond was amusementsgroep Kôjje-n-Ôjjem.

2013: Haw Ut Hellemonds op Artimond

2012: 5 Jaar Haw Ut Hellemonds in De Fonkel

2012: Haw Ut Hellemonds op Artimond

2010: Haw Ut Hellemonds met Wim Daniëls op Artimond

2009: Haw Ut Hellemonds bij intocht avond wandelvierdaagse

Helmondse liedjes op avondvierdaagse

Als het aan de initiatiefnemers Haw Ut Hellemonds ligt, wordt er tijdens de komende avondvierdaagse door deelnemende basisscholen ook in het Helmonds gezongen. De afgelopen maanden hebben alle basisscholen een speciale CD gekregen, waarop twee Helmondse liedjes. Met het verzoek om er minstens één te gaan zingen. De avondvierdaagse wordt gehouden van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 juni. Elke avond zal een jury luisteren naar de in het ‘Hellemonds’ zingende scholen.

https://youtu.be/j2WQ2ki1aq0
KomOn Communicatie © 2015 Frontier Theme